• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Matjesilltårta med kesella

Matjesilltårta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Matjesilltårta med kesella

4 steg att laga

7 ingredienser

En klassiker till midsommar och påsk. Alltid lika gott och lika populärt. Garnera gärna med avokado, gurka och paprika som på bilden.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g matjessill
  • 1 rödlök, hackad
  • 250 g kvarg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 gelatinblad
  • 200 g kavring
  • 75 g smör

Gör så här

  1. Smula sönder kavringen och blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. 3. Hacka matjessillen och rödlök. Blanda med kesella och gräddfil. Smaksätt med sillspad från matjesillburken och svartpeppar, ev. dill.
  3. Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min. Krama inte ur dem. Smält dem sedan i en kastrull. Häll sedan ner gelatinet i kesellablandningen och sedan allt ner i formen!
  4. Låt stå i kyl i 2-3 timmar. Garnera med rödlök och gräslök!