Matjesilltårta med kesella

Matjesilltårta
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g matjessill
  • 1 hackad rödlök
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 4 gelantinblad
  • 200 g kavring
  • 75 g smör

Gör så här

  1. Smula sönder kavringen och blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. 3. Hacka matjessillen och rödlök. Blanda med kesella och gräddfil. Smaksätt med sillspad från matjesillburken och svartpeppar, ev. dill.
  3. Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min. Krama inte ur dem. Smält dem sedan i en kastrull. Häll sedan ner gelatinet i kesellablandningen och sedan allt ner i formen!
  4. Låt stå i kyl i 2-3 timmar. Garnera med rödlök och gräslök!
Kommentera receptet

Fler goda recept