Quinoasallad med valnötter och äpple

Quinoasallad med valnötter och äpple
Foto: E-LIFE

Quinoasallad med valnötter och äpple

Av: Mathias Herlev Hansson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Nyttig och god sallad med frukt och nötter.

Närings- och energiberäkning per portion:
Energi: 507 kcal (2116 kJ)
Proteiner: 17 gram
Fett: 36 gram
Kolhydrater 43 gram

Ingredienser

portioner
  • 200 g kokt quinoa
  • 160 g färdigkokta kikärtor
  • 120 g gurka
  • 120 g rödlök
  • 120 g morot
  • 120 g ärtor
  • 120 g stjälkselleri
  • 0,75 dl valnötter
  • 120 g äpple
  • 40 g ärtskott
  • 2 klyftor vitlök
  • vinegrette
  • 1,75 tsk olivolja
  • 4 tsk vinäger

Gör så här

  1. Skala morötterna och koka i lättsaltat vatten till "al dente". Gör likadant med ärtorna.
  2. Skala gurka, rödlök och stjälkselleri, strimla och skär ner i lagom stora bitar.
  3. Skär ner äpplet och ärtskotten.
  4. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.