Mathias Dahlgrens clubstek

Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgrens clubstek

16 ingredienser

Potatis, tryffel, oxmärg, rostad lök

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxkotlett, svensk hängmörad biff på benet
  • 4 sågade märgben
  • salt
  • svartpeppar

Potatiscrème

  • 200 g potatis, skalad
  • 2 dl grädde
  • 50 g smakrik krämig ost typ camenbert
  • 1 msk smör
  • salt
  • Övrigt
  • 2 msk svart tryffeljuice
  • 10 g färsk svart tryffel
  • 2 msk persilja, nyskuren
  • 4 msk rostad lök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen helt igenom klar, kör i matberedare med grädde, smör och ost till en slät creme smaka av med salt, lite av kokvattnet från potatisen kan användas för att reglera cremens konsistens.
  2. Ugnstek oxmärgen i 160 c ugn tills märgen stannar, låt svalna något, gröp ur märgen och hacka över den grovt och lägg märgen i en stor blandbunke, tillsätt tryffeljuice, persilja, salt och svartpeppar.
  3. Krydda och bryn köttet runt om i het panna med lite olja, ugnstek köttet i 150 C ugn på galler till innertemperatur 50 C. Låt vila 10 minuter och skiva därefter köttet i skivor.
  4. Stekjuicen från köttet och de skivade köttet vänds i märg, tryffel och persiljeblandningen.
  5. Stryk varm potatiscreme över varma tallrikar, arrangera den nylagade biffen över.
  6. Krydda med flingsalt & nymald svartpeppar.
  7. Toppa med rostad lök och raspa över färsk tryffel.