Mathias Dahlgrens nyårsförrätt med tartar på oxfilé, ostron och vattenkrasse

1 röst
4

Fenomenalt god och lyxig rätt som passar den fina middagen. Ett hett nyårstips från en av Sveriges bästa kockar.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 ostron, öppnade (behåll vattnet)
  • 200 g oxfilé, putsad och grovmalen
  • nymalet salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl äkta majonnäs
  • 50 g schalottenlök, fint hackad
  • 1 knippe vild vattenkrasse, ansad, sköljd
  • olivolja
  • Maldonsalt

Gör så här

  1. Finhacka ostronen. Blanda ostron och ostronvatten tillsammans med oxfilé.
  2. Krydda ox- och ostronblandningen med salt och peppar.
  3. Blanda majonnäs och finhackad lök i en egen skål.
  4. Fördela tartaren över 4 kalla tallrikar. Toppa med lökmajonnäs. Lägg upp salladen ovanpå.
  5. Ringla över olivolja. Krydda med saltkristaller.
29 december 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept