Martins hönssallad till smörrebröd

Danskt rågbröd med pumpakärnor
Foto: TV4

Martins hönssallad till smörrebröd

1

24 ingredienser

1 h 30 min

Krämig röra på kyckling till danskt smörrebröd. I Danmark görs denna röra på höna men då det kan vara lite svårt att få tag i är den här ersatt med kyckling. Tips! Här hittar du Martins recept på danskt rågbröd >>

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 gul lök, i grova bitar
  • 1 morot, i grova bitar
  • 1 kvist färsk timjan
  • 5 pepparkorn
  • ev 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 200 g majonnäs
  • 400 g sparris på burk
  • 100 g portabellosvamp
  • smör, till stekning

Dansk majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 5 dl rapsolja
  • 1 tsk worcestersås
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar

Till servering

  • danskt rågbröd (se tips för recept)
  • krasse
  • persilja

Gör så här

  1. Koka kycklingen i en kastrull med vatten, lök, morot, pepparkorn och salt i 45 minuter-1 timme tills köttet släpper från benen.
  2. Plocka köttet från benen och låt det svalna.
  3. Vispa ihop äggulor med senap, ättika, soja och worcestersås i en skål. Droppa i oljan under vispning. Tillsätt créme fraiche. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Skär svampen i mindre bitar. Stek till fin färg i smör i en stekpanna. Låt svalna.
  5. Häll av sparrisen och skär i 1 cm stora bitar.
  6. Blanda ner kyckling, svamp och sparris i majonnäsen. Fördela röran på skivat danskt rågbröd. Garnera med krasse och persilja.