Potatissallad med salami, ruccola och gröna oliver

Potatissallad med salami, ruccola och gröna oliver
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Potatissallad med salami, ruccola och gröna oliver

14 ingredienser

10 min

En fräsch potatissallad med vinägrett som är perfekt i buffén.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 3 msk sherryvinäger
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g salami
  • 1 röd paprika
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 msk kapris
  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 kruka rucolasallad
  • 0,5 dl parmesanost
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger, olivolja, salt och peppar i en stor skål. Strimla salami, skär paprika i bitar och halvera potatisen. Lägg i skålen.
  2. Tvätta citronen noggrant och torka. Riv av det yttersta gula skalet. Lägg oliver, kapris, hackad persilja i skålen och rör om. Vänd ned ruccola och riv till sist över parmesanost och citronskal.