Frittata
Frittata
9 ingredienser
40 min
Till en frittata tager man ofta vad man haver i grönsaksväg. Använd en stekpanna som går bra att ha i ugnen.
I Spanien äter man ofta fritata som tapas till ett glas öl eller vin.
Ingredienser
- 8 ägg
- 0,5 gul lök, finhackad
- 0,5 röd paprika, finhackad
- 200 g champinjoner, kvartade
- 2 dl parmesanost, riven
- 4 matpotatisar, kokta (skurna i mindre bitar)
- 2 dl mjölk (beroende på äggens storlek)
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala potatisen och lägg dem i en kastrull med lättsaltat, kallt vatten. Koka upp och låt sjuda till de är mjuka rakt igenom. Sätt ugnen på 160 grader.
- Förbered grönsakerna under tiden. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan och kvarta champinjonerna.
- Stek svampen i lite olja på ganska hög värme. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem.
- Blanda sedan i mjölk och parmesan. Här kan man få tillsätta lite extra mjölk ifall äggblandningen är för tjock.
- Blanda i resten av ingredienserna.
- När potatisen är mjuk, häll av vattnet. Låt svalna något och dela dem sen i mindre bitar. Blanda ner bitarna i smeten.
- Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
- När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i ugnen på 150-160 grader i cirka 15-25 minuter.
- Servera fritatan som den är, eller med en grönsallad.