• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Crostini med citronkräm, löjrom och finskuren rödlök

59 röster
Crostini med citronkräm och löjrom
Foto: Tv4

Du behöver

  • 1 baguette
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 citron, saft och finrivet skal
  • 100 g Kalix löjrom
  • rödlök, finskuren
  • gräslök, finskuren
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva baguette och lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra.
  2. Rosta i ugn på 220 grader i ca 5 minuter tills de fått lite färg.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den blir riktigt fluffig. Smaka av med citronskal och -saft.
  4. Lägg lite crème fraiche på varje crostini. Garnera med löjrom, rödlök och gräslök. Avsluta med lite svartpeppar. Servera direkt.
24 augusti 2012