Crostini med citronkräm, löjrom och finskuren rödlök

39 röster
Crostini med citronkräm och löjrom
Foto: Tv4

Du behöver

  • 1 st liten baguette
  • Lite neutral olja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 st citron, saft och finrivet skal
  • 100 g Kalix löjrom
  • Lite finskuren rödlök
  • Lite finskuren gräslök
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva baguette och lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra.
  2. Rosta i ugn på 220 grader i ca 5 minuter tills de fått lite färg.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den blir riktigt fluffig. Smaka av med citronskal och -saft.
  4. Lägg lite crème fraiche på varje crostini. Garnera med löjrom, rödlök och gräslök. Avsluta med lite svartpeppar. Servera direkt.
24 augusti 2012

Fler goda recept