Indisk linssoppa

Indisk linssoppa
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Indisk linssoppa

Av: Markus Aujalay

Från: Måndag-torsdag : riktig mat för familjen

14 ingredienser

35 min

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 2 dl röda linser
  • 2 l hönsbuljong
  • 1 limefrukt, saften
  • färsk koriander
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.