Marinerade räkor på smördeg

Foto: Tv4
Marinerade räkor på smördeg
18 ingredienser
20 m
Den här härliga förrätten med marinerade räkor på smördeg kan bli en ny favorit.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Marinerade räkor
- 200 g skalade räkor (helst stora)
- 1 klyfta vitlök
- 2 cm färsk ingefära, färskriven
- 50 g olivolja
- 1 krm flingsalt
Krustader
- 0,5 rödlök
- 0,5 paprika
- 50 g färskost
- 100 g crème fraîche
- 50 g rom (finkornig rom, MSC - certifierad)
- 8 krustader
Färskostcréme
- 150 g färskost
- 100 g crème fraîche
Servering
- 1 schalottenlök
- 4 msk parmesanost, riven
- 250 g smördeg
- 1 tsk chiliflakes
- 2-3 kvistar färsk timjan (dekoration)
Gör så här
Marinerade räkor
- Blanda pressad vitlök med färskriven ingefära, olivolja och flingsalt. Blanda i räkorna och ställ i kylen.
Krustader
- Finhacka rödlök och paprika och blanda med färskost, crème fraiche och rom. Blanda och skopa upp en klick i varje krustad.
Färskostcréme
- Mixa färskosten med crème fraiche och ställ kallt.
Servering
- Finhacka schalottenlöken och finriv parmesanost.
- Lägg smördegen på en plåt och grädda i ugnen i 10 minuter.
- Bred ut färskostcréme över smördegsplattan och strö över chiliflakes. Fördela den finhackade schalottenlöken och parmesanosten över.
- Lägg på de marinerade räkorna och dekorera med färsk timjan.
- Lägg en klick paprikaröra i krustaderna och servera!