Marinerade räkor på smördeg

Marinerade räkor på smördeg
Foto: Tv4

Marinerade räkor på smördeg

Av: Anna - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

20 m

Den här härliga förrätten med marinerade räkor på smördeg kan bli en ny favorit.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Marinerade räkor

  • 200 g skalade räkor (helst stora)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 cm färsk ingefära, färskriven
  • 50 g olivolja
  • 1 krm flingsalt

Krustader

  • 0,5 rödlök
  • 0,5 paprika
  • 50 g färskost
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g rom (finkornig rom, MSC - certifierad)
  • 8 krustader

Färskostcréme

  • 150 g färskost
  • 100 g crème fraîche

Servering

  • 1 schalottenlök
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 250 g smördeg
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2-3 kvistar färsk timjan (dekoration)

Gör så här

Marinerade räkor

  1. Blanda pressad vitlök med färskriven ingefära, olivolja och flingsalt. Blanda i räkorna och ställ i kylen.

Krustader

  1. Finhacka rödlök och paprika och blanda med färskost, crème fraiche och rom. Blanda och skopa upp en klick i varje krustad.

Färskostcréme

  1. Mixa färskosten med crème fraiche och ställ kallt.

Servering

  1. Finhacka schalottenlöken och finriv parmesanost.
  2. Lägg smördegen på en plåt och grädda i ugnen i 10 minuter.
  3. Bred ut färskostcréme över smördegsplattan och strö över chiliflakes. Fördela den finhackade schalottenlöken och parmesanosten över.
  4. Lägg på de marinerade räkorna och dekorera med färsk timjan.
  5. Lägg en klick paprikaröra i krustaderna och servera!