Marängtårta med daimfluff och jordgubbar
Marängtårta med daimfluff och jordgubbar
8 ingredienser
50 min + 4 h för kyl och gräddning
En fantastiskt god och somrig marängtårta fylld och garnerad med grädde, daimfluff, hackad daim och söta jordgubbar. Mums!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Daimfluff
- 200 g daimchoklad
- 2 dl vispgrädde
Marängbottnar
- 6 äggvitor (från stora ägg, L) [250 g]
- 2 dl strösocker
- 4 dl florsocker
Garnering
- 250 g färska jordgubbar
- 1 daimchoklad (dubbeldaim)
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
Daimfluff
- Hacka daimen fint och lägg hacket i en kastrull tillsammans med vispgrädde.
- Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är jätteviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp till ett fluff sen.
- Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen. Ställ i kylen i minst 4 timmar innan du börjar vispa.
Marängbottnar
- Sätt ugnen på 100 grader (varmluft) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
- Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
- Spritsa eller klicka ut marängsmeten till bottnar på plåtarna. Grädda bottnarna, en i taget, i mitten av ugnen i ca 1,5 timme. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1 timme.
- Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du monterar ihop tårtan.
- Vispa upp daimfluffet med elvisp. Vispa grädden. Fyll dina bottnar med daimfluff och vispgrädde.
- Garnera med färska jordgubbar och grovhackad daim. Servera direkt och njut!