Manti
Manti
18 ingredienser
1 h
Kokta degknyten som fylls med köttfärs och serveras med yoghurtsås och paprikasås.
Kes är torkad turkisk yoghurt.
Ingredienser
Pastadeg
- 1 kg vetemjöl
- 3 ägg
- 1 msk citronsaft
- 3 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- 3 dl vatten
Fyllning
- 250 g köttfärs
- 0,5 silverlök, finhackad
- 1 kruka persilja, fint skuren
- 0,5 tsk salt
- 1 msk solrosolja
Paprikasås
- 4 msk smör
- 4 msk kes, pecorino eller parmesan
- 2 msk valnötter, finhackade
- 1,5 tsk turkiskt paprikapulver
yoghurtsås
- 4 dl turkisk yoghurt, rumstempererad
- 1 klyfta vitlök, mortlad
- salt
Gör så här
Pastadeg
- Blanda alla ingredienser i en matberedare. Låt vila en halvtimme eller helst över natten.
Fyllning
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Paprikasås
- Smält smöret med osten, valnötter och paprikapulver under omrörning, i 1-2 min.
Yoghurtsås
- Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och häll upp på ett uppläggningsfat.
Fyllda degknyten
- Kavla ut degen så den är 2-3 mm. Skär fyrkanter, ca 3 cm.
- Placera en halv tesked köttfärsfyllning på varje fyrkant. Vik samman till små paket.
- Koka i saltat vatten, ca 6-7 min. Låt mantin rinna av och fördela dem över yoghurten på uppläggningsfatet och ringla till sist över paprikasåsen.