Mandelmassa
Mandelmassa
10 ingredienser
1 h
Gör din egen mandelmassa. Den kan du använda till både bak och godis, som exempelvis semlor. Vill du göra marsipan av mandelmassan bjuder vi på även det receptet här.
Ingredienser
- 2,5 dl sötmandel
- 2,33-3 dl florsocker
- 0,5 äggvita
- 2 bittermandel
- 2 tsk vatten
Marsipan:
- 0,5 dl vatten
- 1 msk smör
- 2,5 msk vetemjöl
- 300 g mandelmassa
- 2 dl florsocker
Gör så här
- Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal mandeln fint i mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en skål. Tillsätt socker och äggvita. Smaksätt med bittermandel och spä med några droppar vatten om massan blir för tjock.
- Marsipan: Koka upp vatten och smör. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen. Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.