• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mandelmassa

Mandelmassa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mandelmassa

2 steg att laga

10 ingredienser

1 h

Gör din egen mandelmassa. Den kan du använda till både bak och godis, som exempelvis semlor. Vill du göra marsipan av mandelmassan bjuder vi på även det receptet här.

Ingredienser

  • 2,5 dl sötmandel
  • 2,33-3 dl florsocker
  • 0,5 äggvita
  • 2 bittermandel
  • 2 tsk vatten

Marsipan:

  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 300 g mandelmassa
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal mandeln fint i mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en skål. Tillsätt socker och äggvita. Smaksätt med bittermandel och spä med några droppar vatten om massan blir för tjock.
  2. Marsipan: Koka upp vatten och smör. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen. Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.