Mandelmanns marinad till grillat

6 röster
5 m
10

Något sött, något syrligt, olja och massor med smaker runt omkring. Det är receptet på en riktigt god grillmarinad enligt Marie Mandelmann. Servera gärna med Mandelmanns färskpotatissallad.

Obs! Granskott omfattas inte av allemansrätten. Du måste därför fråga markägaren om lov innan du plockar.

Visa mer
5 m
10

Du behöver

Marinad

  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl rött vin
  • 1 färsk vitlök (eller 3-4 klyftor vitlök)
  • 0,5 dl granskottssirap
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 0,5 dl granskott
  • 0,5 tsk chilipasta
  • salt
  • peppar

Grillat

  • olika styckdetaljer efter tycke och smak, t ex lamm, nöt, gris.
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken, rosmarin och granskott.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Tänker du låta köttet marineras över natten kan du tillsätta saltet i efterhand.
  3. Lägg styckdetaljerna i en skål med marinaden.
  4. Tänd kolet på grillen och låt kolen få upp värmen i ungefär 20 minuter.
  5. Grilla köttbitarna till önskad stekgrad och pensla gärna marinad på bitarna under tillagningen.

Laddar fler recept...