• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mandelmanns marinad till grillat

Mandelmanns marinad till grillat
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Mandelmanns marinad till grillat

5 steg att laga

9 ingredienser

5 m

Något sött, något syrligt, olja och massor med smaker runt omkring. Det är receptet på en riktigt god grillmarinad enligt Marie Mandelmann. Servera gärna med Mandelmanns färskpotatissallad.

Obs! Granskott omfattas inte av allemansrätten. Du måste därför fråga markägaren om lov innan du plockar.

läs mer
Mandelmanns sirap på granskott

Här hittar du receptet på Mandelmanns granskottssirap.

Ingredienser

portioner10 portioner

Marinad

  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl rött vin
  • 1 färsk vitlök (eller 3-4 klyftor vitlök)
  • 0,5 dl granskottssirap
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 0,5 dl granskott
  • 0,5 tsk chilipasta
  • salt
  • peppar

Grillat

  • olika styckdetaljer efter tycke och smak, t ex lamm, nöt, gris.

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken, rosmarin och granskott.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Tänker du låta köttet marineras över natten kan du tillsätta saltet i efterhand.
  3. Lägg styckdetaljerna i en skål med marinaden.
  4. Tänd kolet på grillen och låt kolen få upp värmen i ungefär 20 minuter.
  5. Grilla köttbitarna till önskad stekgrad och pensla gärna marinad på bitarna under tillagningen.