Mandelkaka med rabarbermos

13 röster
40 m
10 bitar

En lättbakad och glutenfri mjuk kaka med mandel som du svänger ihop på nolltid. Servera med rabarbermoset som du silar bort när du kokar rababersaft.


Här hittar du recept på Fredriks rabarbermos.

Visa mer
40 m
10 bitar

Du behöver

  • 150 g sötmandel, hel
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 300 g mandelmjöl
  • 300 g socker
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta och grovhacka mandeln.
  3. Vispa ihop smör, socker, mandelmjöl och hackad mandel.
  4. Tillsätt 1 ägg i taget. Häll smeten i en springform som är smord och bröad med mandelmjöl.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
  6. Servera med rabarbermoset (se tips) samt färska jordgubbar och lättvispad grädde.
25 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept