Mandelfisk i airfryer
Mandelfisk i airfryer
16 ingredienser
15 m
"Det här är en rätt som min farmor skulle kunna ha serverat, minus chiliflakes och vitlök men antagligen med ett kryddmått currypulver." /Erik Videgård
Följ Erik på Instagram

Följ Erik på Instagram
Inspireras av Videgårds alla rätter och ställ frågor om receptet direkt till Erik.
Läs mer
Ingredienser
- 400 g fiskfilé, frysta (t.ex. torsk, kolja eller sej)
- 50 g matfett, mjölkfritt
- 1 dl ströbröd (glutenfritt)
- 50 g sötmandel [ca 1 dl eller ca 2 dl mandelspån]
- 1 tsk curry
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 0,5 tsk chiliflakes
- 2 krm salt
- 10 g vitlök, finhackad
- 0,5 dl persilja, hackad
Citronmayonnaise
- 2 äggulor
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 0,5 tsk salt
- 2 citroner, zesten
- 1,5 citron, juicen
- 2 dl rapsolja
Gör så här
- Tina fiskbitarna och klappa dem torra.
- Blanda matfettet med resten av ingredienserna till en bredbar smet.
- Bred blandningen på fisken.
- Lägg fiskbitarna på varsin bit ugnspapper och lägg ner i airfryerns korg. Kör i 10 minuter på 200 grader.
- Servera gärna med yoghurt eller en syrlig citronsås samt ris eller pressad potatis.
Citronmayonnaise
- Bygg ingredienserna i samma ordning som i ingredienslistan, äggulorna i botten.
- Mixa med stavmixer genom att ställa den i botten av kannan/ mayonnaisen. Kör igång stavmixern samtidigt som du drar den sakta uppåt.