Mandelfisk i airfryer

POPULÄRT
Mandelfisk i airfryer
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Mandelfisk i airfryer

16 ingredienser

15 m

"Det här är en rätt som min farmor skulle kunna ha serverat, minus chiliflakes och vitlök men antagligen med ett kryddmått currypulver." /Erik Videgård

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Inspireras av Videgårds alla rätter och ställ frågor om receptet direkt till Erik.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g fiskfilé, frysta (t.ex. torsk, kolja eller sej)
  • 50 g matfett, mjölkfritt
  • 1 dl ströbröd (glutenfritt)
  • 50 g sötmandel [ca 1 dl eller ca 2 dl mandelspån]
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 10 g vitlök, finhackad
  • 0,5 dl persilja, hackad

Citronmayonnaise

  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 citroner, zesten
  • 1,5 citron, juicen
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

  1. Tina fiskbitarna och klappa dem torra.
  2. Blanda matfettet med resten av ingredienserna till en bredbar smet.
  3. Bred blandningen på fisken.
  4. Lägg fiskbitarna på varsin bit ugnspapper och lägg ner i airfryerns korg. Kör i 10 minuter på 200 grader.
  5. Servera gärna med yoghurt eller en syrlig citronsås samt ris eller pressad potatis.

Citronmayonnaise

  1. Bygg ingredienserna i samma ordning som i ingredienslistan, äggulorna i botten.
  2. Mixa med stavmixer genom att ställa den i botten av kannan/ mayonnaisen. Kör igång stavmixern samtidigt som du drar den sakta uppåt.