Chiliräkor
Chiliräkor
11 ingredienser
Chiliräkor med smakrik kryddpasta och kinakål.
Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Bengt Frithiofssons vintips
- Asahi Super Dry, art.nr 1556, 16.90 kr,
4 solar
- Cobra Lager, art.nr 1623, 13.90 kr,
3 solar
- Georg Breuer Riesling, art.nr 5899,
115 kr, 4 solar
- Kim Crawford Sauvignon, art.nr, 6349,**
129 kr**, 4 solar
Ingredienser
Kryddpasta
- 1 msk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- 0,5 msk ingefära, riven
- 0,5 tsk vitlök, riven
- 0,5 tsk salt
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk plum-sås
- 0,5 msk sesamolja
- 500 g salladskål, skuren
- 1 knippe färsk koriander
- 300 g skalade räkor
Gör så här
- Blanda samman kryddorna till en pasta.
- Skär kålen grovt och skölj i kallt vatten.
- Låt rinna av väl, slunga gärna i salladsslunga.
- Massera in kryddpastan i kålen och blanda sist ned räkorna.
- Toppa med grovhackad koriander.