Ugnsgratinerad torskrygg

3 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Torsk

  • 1 kg torskrygg
  • 1 dl vitt vin
  • 1 citron
  • parmesanost, riven
  • pancetta

Pesto

  • 3 kruka basilika
  • rikligt med olivolja
  • parmesanost (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • En halv påse pinjenötter
  • 3 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Marinera fisken i citron och lägg den i kylen i cirka 60 minuter.
  3. Häll 1 dl vitt vin över fisken.
  4. Gratinera i ugn i cirka 5 minuter.
  5. Ta ut fisken, lägg 6 - 8 pancetta skivor över.
  6. Låt stå i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Ta ut fisken igen och täck den med pesto.
  8. Låt vara i ugnen i ytterligare cirka 5 minuter.
  9. Dekorera fisken med hackad persilja och eventuellt citron.
  10. Servera med ris och en fräsch sallad.
2 september 2011