Bröd med lång hållbarhet

0 röster

Ett bröd som håller hela helgen och blir det ändå rester över kan du göra en brödsallad eller en brödpudding.

Här hittar du Magnus Toskanska brödsallad

Panzanella

och efterrätten

Brandy bread and butter pudding

.

Grundrecept på surdeg


Visa mer

Du behöver

  • 300 g vatten, kallt
  • 10 g jäst
  • 400 g vetemjöl, extra
  • 140 g fullkornsdinkelmjöl
  • 130 g vit surdeg
  • 10 g honung
  • 15 g salt
  • 50 g dinkel, helt, kokt

Gör så här

  1. Kör på låg hastighet alla ingredienser utom saltet ca 20 minuter.
  2. Tillsätt saltet och blanda degen lite snabbare ca 2-3 minuter.
  3. Lägg upp i väl mjölad form eller jäskorg.
  4. Låt jäsa ca 3 timmar i rumstemperatur med plast på.
  5. Bakas sen i 250 grader in och sänk direkt till 220 när du sätter in brödet.
  6. Baka ca 20-25 minuter. Sätt gärna i en termometer och när brödet är 99 grader är det färdigt.
17 februari 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept