Grillat kycklinglår med tomatsallad och avokadoröra

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Grillat kycklinglår med tomatsallad och avokadoröra
18 ingredienser
Härligt grillad kyckling som serveras tillsammans med en fräsch sallad på tomat samt en tillhörande avocadoröra.
Ingredienser
- 8 kycklinglårfiléer
Marinad:
- 3 msk sweet chilisås
- 1 tsk soja
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 2 msk matolja
- salt
- peppar
Tomatsallad:
- 8 tomater
- 1 litet knippe bladpersilja, plockad och grovhackad
- 1 litet knippe dill, plockad och grovhackad
- 1 schalottenlök, hackad
- olivolja
- salt
- peppar
Avokadoröra:
- 4 avokador
- 1 limefrukt, saften
- salt
- peppar
Gör så här
- Marinaden:
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en bunke.
- Kycklingen:
- Salta på kycklinglåren och lägg sedan ner dessa i bunken.
- Rör om och låt marinera 10-20 minuter, eller över natten i kylskåp.
- Grilla kycklinglåren på mediumhet grill i ca 12 minuter på var sida.
- Servera som dom är eller skär i mindre bitar och lägg upp med tomaten och avokadon.
- Tomaten:
- Skålla och dra av skinnet på tomaterna (är inte ett måste men ger mer av en salsakänsla till salladen).
- Tärna sedan tomaterna och blanda med persilja, dill, lök, olivolja.
- Smaka av med salt och peppar.
- Avokado:
- Gröp ur avokadon med sked i små bitar, pressa i limen. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.