Maccaronetti med tomat- och paprikasås

Zeta Maccaronetti med tomat- och paprikasås
Foto: Zeta

Maccaronetti med tomat- och paprikasås

12 ingredienser

20 min

Maccaronetti alla Campagnola - Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Den snabba såsen får en god och mustig smak av grillad paprika.

Casa Di Luca Maccaronetti
Zeta Maccaronetti produkt

Casa Di Luca Maccaronetti

Tillverkad av 100% italienskt durumvete av premium kvalitet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Maccaronetti Casa Di Luca
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 1 morot, tärnad eller grovriven
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk Zeta Paprika strimlad & grillad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och morot i olivoljan utan att de tar färg.
  2. Tillsätt tomater, paprika, oregano och vatten. Låt småkoka i 10-15 minuter så att morötterna blir mjuka, salta och peppra. Stavmixa såsen slät.
  3. Koka under tiden maccaronetti enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten. Blanda pastan med såsen, späd med pastavatten om såsen blir för tjock.
  4. Alternativt servera såsen vid sidan om. Strö persilja över och servera.

Tips!

  1. Förslag på topping eller tillbehör: Stekt tärnad kycklingfilé som först marinerat i olivolja, riven vitlök, citronzest och timjan.
  2. Köttfärs stekt med lök, vitlök och chili.
  3. Gröna linser
  4. Oliver
  5. Kapris
  6. Riven parmesan
  7. Zeta olivolja för smaksättning, till exempel Zeta Fruttato Intenso
  8. Zeta Olivolja Chili
TIPS!
Tips från Zeta!
Olivolja – vad ska användas till vad?

Tips från Zeta!

Så väljer du rätt sorts olivolja!

Läs mer