• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Moder Jords Välsignelse

Moder Jords Välsignelse
Foto: TV4

Moder Jords Välsignelse

8 steg att laga

13 ingredienser

20 min

Trattkantareller med gorgonzola i krämig soppa. /Ma Oftedal

Receptet är beräknat på 4-6 personer

Vintips
Santa Ana Eco Torrontes art nr 75599

Ma bjöd även på

Prästens torsk


Änglamat med blodstänk



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 90 g torkad svamp
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl svampspad
  • 3 buljongtärningar
  • 50-100 g gorgonzolaost
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk citron
  • 3 dl crème fraîche
  • gräslök
  • salt
  • peppar
  • vatten till buljong

Gör så här

  1. Lägg svamparna i blöt i minst en halvtimme.
  2. Spar vattnet och värm det med 1.5 l buljong.
  3. Skär svampen i mindre bitar och fräs i smör i cirka 5 minuter.
  4. Pudra över mjölet och lägg över lägg över i en gryta.
  5. Tillsätt svamp- och buljongvattnet lite i taget.
  6. Lägg i gorgonzola och tomatpuré och koka i cirka 10 minuter.
  7. Häll i citronsaft och crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter.
  8. Garnera med gräslök.