Lussehummer med fänkålssallad

Lussehummer med fänkålssallad
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Lussehummer med fänkålssallad

14 ingredienser

30 m

Lyxig hummer med saffran, tillsammans med en fänkålssallad är en riktigt fullträff!

Ingredienser

portioner

Hummer

  • 2 humrar, kokta
  • 8 körsbärstomater

Gratineringssmör

  • 400 g smör
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1 msk chilisås
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 2 g saffran

Fänkålssallad

  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft (eller yuzujuice)
  • 100 g spenat

Gör så här

Hummer

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Klyv hummern, ta ut köttet och dela i bitar.
  3. Lägg tillbaka hummerköttet i skalet. Dela tomaterna i hälften och lägg även ner dem i skalen bland hummerköttet.

Gratineringssmör

  1. Blanda alla ingredienser för smöret och spritsa på hummern.

Fänkålssallad

  1. Hyvla fänkål tunt och blanda upp med lite olivolja, citronsaft och spenat.

Servering

  1. Gratinera hummern i 6 minuter och servera med fänkålssalladen.