Råkbröst i Cambozolasås

Råkbröst i Cambozolasås
Foto: TV4

Råkbröst i Cambozolasås

Av: Love - Kristianstad

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

40 min

Råkbröst i gräddig Cambozoasås med kokt morotsstav. Skånsk fågelklassiker i ny uniform.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 råkbröst
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk smör
  • 5 dl grädde
  • 250 g Cambozolaost
  • 2 tsk peppar
  • 4 morötter (stora)

Gör så här

  1. Skär ut brösten på råkan.
  2. Hacka löken fint och fräs i smöret.
  3. Lägg ner brösten tillsammans med löken och bryn till köttet fått färg, ca 5-6 minuter.
  4. Häll på grädden och smula ner osten.
  5. Ta lite ost i taget och smaka dig fram. Tillsätt även peppar, salt behövs sällan, men kan behövas om du snålat med osten. Låt puttra i 12 min.
  6. Koka upp vattnet och skär stavar av morötterna (en stav per morot). Koka i saltat vatten tills den mjuknar, ca 8 min.