Råkbröst i Cambozolasås

Foto: TV4
Råkbröst i Cambozolasås
7 ingredienser
40 min
Råkbröst i gräddig Cambozoasås med kokt morotsstav. Skånsk fågelklassiker i ny uniform.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 8 råkbröst
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 msk smör
- 5 dl grädde
- 250 g Cambozolaost
- 2 tsk peppar
- 4 morötter (stora)
Gör så här
- Skär ut brösten på råkan.
- Hacka löken fint och fräs i smöret.
- Lägg ner brösten tillsammans med löken och bryn till köttet fått färg, ca 5-6 minuter.
- Häll på grädden och smula ner osten.
- Ta lite ost i taget och smaka dig fram. Tillsätt även peppar, salt behövs sällan, men kan behövas om du snålat med osten. Låt puttra i 12 min.
- Koka upp vattnet och skär stavar av morötterna (en stav per morot). Koka i saltat vatten tills den mjuknar, ca 8 min.