Pilgrimsmussla med rom - och vitvinssås

Pilgrimsmussla med rom - och vitvinssås
Foto: TV4

Pilgrimsmussla med rom - och vitvinssås

11 ingredienser

30 min

En enkel förrätt som andas kvalitét och nytänkande. Serveras med brässerad gurka.

Vintips från Louise
Santa Carolina Semillion art nr 6666, 69 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 gurka
  • 1 liten knippa dill
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 25 g forellrom
  • 25 g löjrom

Sås

  • 1 dl vin, torrt vitt
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Skala och strimla gurka.
  2. Grovhacka dill.
  3. Lägg gurkan i en kastrull och lår den bli genomvarm.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ned dillen.
  6. Häll vinet i en kastrull och koka ihop tills det är cirka hälften kvar.
  7. Tillsätt grädden och koka ihop tills det är hälften kvar.
  8. Vispa i smör.
  9. Rör i gräslök.
  10. Skär musslorna i tunna skivor och dela dem på fyra tallrikar med gurka i mitten och rom med sås runt om.