Louise fish tacos

koket.se
Louise fish tacos
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Louise fish tacos

18 ingredienser

30 min

Kryddig fish tacos är en riktig vinnare till fredagsmyset! Testa louise underbara recept med asiatiska influenser. Det går även fint att byta ut torsken mot hummer!

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Örtolja

  • 20 g persilja
  • 20 g färsk koriander
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 limefrukt, pressad saft

Fishtaco

  • 0,5 dl soja (vit alt. vanlig soja)
  • 2 msk risvin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk honung
  • 600 g torskfilé (alt. kummel, långa, kolja, gös, hummer, kräftor etc.)
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk smör

Servering

  • 1 salladshuvud
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

Örtolja

  1. Mixa alla ingredienser till en grön olja.

Fishtaco

  1. Blanda soja, risvin, salt och honung till en marinad.
  2. Marinera fisken i ca 20 minuter.
  3. Mortla eller mal alla kryddor.
  4. Plocka salladsblad och dela lime.
  5. Häll av marinaden och torka fisken. ”Rubba” in fisken i kryddblandningen.
  6. Stek fisken i sesamolja och smör i ca 3–4 minuter på varje sida. Fisken ska ha en innertemperatur på 48–50 grader när den är klar.

Servering

  1. Servera fisken på salladsblad. Ringla över lite örtolja, lägg på lime och rikligt med koriander.
  2. Servera gärna fishtacosen med exempelvis pekingpannkakor, coleslaw med melon och svartkål, misomajonnäs och furikake (finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatisk livsmedelsbutik).