Lökpaj med spenat och krasse

8 röster
50 min
4-6
Lökpaj med spenat och krasse
50 min
4-6

Du behöver

  • 1 förp färdigköpt pajdeg
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 knippe salladslök
  • 2 schalottenlökar
  • 65 g spenat
  • 150 g riven vällagrad ost
  • 1 ask krasse
  • salt
  • peppar

Äggstanning

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva gul lök och rödlök tunt. Hacka salladslöken, även det gröna. Stek all lök på låg värme i rapsolja tills löken har fått lite färg.
  3. Skala och skiva schalottenlöken i tjocka skivor, lägg åt sidan.
  4. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg till en äggstanning.
  5. Häll ned den frästa lökblandningen och spenat i äggstanningen och rör runt. Tillsätt hälften av osten samt salt och peppar.
  6. Klä en form med pajskalet.
  7. Nagga och förgrädda skalet i 10 minuter. Ta ut och tillsätt fyllningen. Toppa med ost och lägg ut den skivade schalottenlöken.
  8. Grädda i 25-30 minuter eller tills den är gyllene, låt svalna i 10 minuter.
  9. Servera med klippt krasse och en gärna en god sallad.
6 april 2019