Grundrecept på pajdeg - se & gör

50 m
1 pajskal
Spela video Grundrecept på pajdeg - se & gör
Foto: TV4

Sandra Mastio visar steg för steg hur du gör ett riktigt gott pajskal till matpajer.

13 mars 2017
50 m
1 pajskal

Du behöver

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • ev ägg, till pensling

Gör så här

  1. Kör samman mjöl, smör och salt jämnt i en mixer, tillsätt sedan vattnet så degen går ihop.
  2. Tryck ut den i botten på en form och upp på kanterna.
  3. Ställ formen kallt i ca 30 minuter och pensla den sedan med uppvispat ägg om du vill. Nagga botten med en gaffel så ev luft kommer ut och inte skapar bubblor.
  4. Förgrädda pajen i 200 grader i ca 10-12 minuter tills den precis fått lite färg. Nu är pajen redo att fyllas med alla möjliga godsaker!
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept