Lobster rolls

25 m
12 rolls
Lobster rolls
Foto: Stephanie Bjelkstam
25 m
12 rolls

Du behöver

  • 3 färska humrar
  • 3 msk majonnäs
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • tabasco
  • svartpeppar från kvarn
  • salladslök
  • 6 brioche hamburgerbröd
  • olivolja

Picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rensa hummern och ta ur hummerrommen från huvudet. Tärna köttet.
  2. Blanda kött och rom med majonnäs, riven vitlök, koriander, några droppar tabasco och svartpeppar.
  3. Skala, kärna ur och tärna gurka och blanda med socker, vitvinsvinäger och flingsalt.
  4. Skiva salladslöken (den gröna delen).
  5. Pensla briochebröden med olivolja på båda sidor och stek i en grillpanna tills de får färg.
  6. Dela bröden i halvor och fyll varje botten med hummerröra. Lägg på salladslök, picklad gurka och slutligen locket. Stick gärna ner en pinne i varje.
Kommentera receptet

Fler goda recept