Liten räksallad

Liten räksallad
Foto: Tv4

Liten räksallad

1

14 ingredienser

20 m

Vad sägs om att starta helgen med en liten räksallad med Rhode Islandsås som förrätt? Både enkelt och gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 1 förp salladsmix (rucola, mache)
  • ca 200 g skalade räkor
  • 8 dillvippor
  • salt
  • peppar

Rhode Islandsås

  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop Rhode Islandsåsen i en skål så den får stå och gotta till sig i några timmar.
  2. Tärna tomat och gurka samt skiva rödlök tunt.
  3. Klyfta citronen.
  4. Blanda sallad, tomat, gurka och rödlök.
  5. Fördela salladen i uppläggningsskålar och häll över Rhode Islandsåsen.
  6. Strö över räkor och garnera med en dillvippa och citron.