Liten räksallad

Foto: Tv4
Liten räksallad
14 ingredienser
20 m
Vad sägs om att starta helgen med en liten räksallad med Rhode Islandsås som förrätt? Både enkelt och gott!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- körsbärstomater
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 1 citron
- 1 förp salladsmix (rucola, mache)
- ca 200 g skalade räkor
- 8 dillvippor
- salt
- peppar
Rhode Islandsås
- 1 msk majonnäs
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk chilisås
- salt
- peppar
Gör så här
- Börja med att blanda ihop Rhode Islandsåsen i en skål så den får stå och gotta till sig i några timmar.
- Tärna tomat och gurka samt skiva rödlök tunt.
- Klyfta citronen.
- Blanda sallad, tomat, gurka och rödlök.
- Fördela salladen i uppläggningsskålar och häll över Rhode Islandsåsen.
- Strö över räkor och garnera med en dillvippa och citron.