Gazpacho med ostron

0 röster
1h 25 min
15
1h 25 min
15

Du behöver

  • 250 g tomater, skållade och urkärnade
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ röd paprika, urkärnad
  • 3 dl kall hönsbuljong
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 msk sherry- eller vitvinsvinäger
  • 1 dl fi nt tärnad gurka
  • 1 msk finhackad koriander
  • salt och svartpeppar
  • salt och svartpeppar
  • ev tabasco
  • 20 små ostron, t ex fine de claire

Gör så här

  1. Kör tomater, lök, vitlök och paprika i en matberedare eller med stavmixer.
  2. Blanda med buljong, tomatjuice, vinäger, gurka och koriander.
  3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt tabasco.
  4. Ställ gazpachon kallt tills den ska serveras, i minst 1 timme.
  5. Öppna ostronen och låt dem ligga kvar i skalet i sitt spad.
  6. Fördela gazpachon i kylda snapsglas.
  7. Lägg ett ostron på varje glas.
  8. Servera direkt.
12 december 2011

Fler goda recept