Flädersill med grönt äpple och citron
Flädersill med grönt äpple och citron
5 ingredienser
5 min
Var noga med att inte röra i lagen med fingrarna, använd hela tiden en ren sked.
Fler sillar från Lisa Lemke
Ingredienser
- 1 förp 5-minuterssill
- 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
- 15 cm purjolök, strimlad (det gröna)
- 0,5 citron, rivet skal
- 0,5 syrligt grönt äpple, skuret i tunna skivor
Gör så här
- Häll av lagen i en skål och skölj sillen noga i kallt vatten.
- Blanda ner koncentrerad flädersaft i lagen.
- Varva sill, äpple, rivet citronskal och purjolök i en väl rengjord glasburk.
- Slå på fläderlagen och förslut.
- Låt gärna stå i kylskåp i ca 1-2 dagar innan du smakar av den.