Flädersill med grönt äpple och citron

Flädersill med grönt äpple och citron
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Flädersill med grönt äpple och citron

5 ingredienser

5 min

Var noga med att inte röra i lagen med fingrarna, använd hela tiden en ren sked.

Fler sillar från Lisa Lemke
Dijon- och pepparrotssill
Fänkålssill med stjärnanis

Ingredienser

portioner
  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 15 cm purjolök, strimlad (det gröna)
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 0,5 syrligt äpple, skuret i tunna skivor (gärna grönt)

Gör så här

  1. Häll av lagen i en skål och skölj sillen noga i kallt vatten.
  2. Blanda ner koncentrerad flädersaft i lagen.
  3. Varva sill, äpple, rivet citronskal och purjolök i en väl rengjord glasburk.
  4. Slå på fläderlagen och förslut.
  5. Låt gärna stå i kylskåp i ca 1-2 dagar innan du smakar av den.