Fänkålssill med stjärnanis
Fänkålssill med stjärnanis
11 ingredienser
10 min
Fänkålen och stjärnanis ger en pigg lakritston till sillen. /Lisa Lemke
Fler sillar från Lisa Lemke
Ingredienser
- 1 dl ättika
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 3 stjärnanis
- 3 lagerblad
- 8 svartpepparkorn
- 4 vitpepparkorn
- 1 förp burk inläggningssill, 4 filéer
- 0,5 fänkål, strimlad
- 1 gul lök, strimlad
- 1 morot, skuren i tunna slantar
Gör så här
- Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn.
- Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
- Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter.
- Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock.
- Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar innan du smakar av den.