Potatissallad med brynt smör och sommarörter

Potatissallad med brynt smör och sommarörter
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Potatissallad med brynt smör och sommarörter

43

6 steg att laga

5 ingredienser

20 min

Potatissallad på färskpotatis - en ljuvlig sommarrätt som passar perfekt till grillat. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 75 g smör
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl dill, finhackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det hettas upp tills det är gyllenbrunt och börjar lukta lite sött.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och låt smöret stå i någon minut.
  4. Häll det sedan genom en finmaskig sil för att bli av med den bruna bottensatsen.
  5. Vänd ner dill och gräslök i smöret och sväng runt med den nykokta potatisen.
  6. Krydda med flingsalt och servera genast.