Ceviche med färsk frukt och pilgrimsmusslor
Ceviche med färsk frukt och pilgrimsmusslor
12 ingredienser
15 min + 30 min
Ceviche med färsk frukt, lax, lime och pilgrimsmusslor. Lyxigt och fräscht.
Se fler recept från
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
- 150 g lax
- 150 g färska pilgrimsmusslor
- 10 cm gurka
- 0,5 mango
- 0,5 papaya
- 0,5 nätmelon
- 1 röd chilifrukt
- 1 bananschalottenlök
- 2 limefrukter
- 2 dl olivolja
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
Gör så här
- Skala och skär gurka, mango, papaya och melon. Skär allt i samma storlek.
- Hacka lök och chili fint, blanda tillsammans med frukten och grönsakerna i en bunke.
- Skär lax och pilgrimsmusslorna i lika stora bitar och blanda i bunken.
- Ta skal från limen samt saften och olivloja, blanda runt och tillsätt de färska örterna.
- Låt cevichen vila i ca 30 minuter och servera i mindre skålar!