Linssoppa med pumpafrön och crème fraiche

30 m
4
Linssoppa med pumpafrön och crème fraiche
Foto: Ulrika Pousette
30 m
4

Du behöver

  • 3 dl röda linser
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk spiskummin
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 3 msk pumpafrön
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Lägg linserna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten från kranen. Låt linserna rinna av.
  2. Skala morot, lök och vitlök och skär i grova bitar.
  3. Häll olivolja i en tjockbottnad kastrull och fräs grönsaker och spiskummin över medelhög värme i 3-4 minuter utan att det får färg.
  4. Tillsätt linser och buljong, låt koka i 15-20 minuter.
  5. Rosta pumpafrön i en torr stekpanna över hög värme, rör konstant till dess att de har fått färg.
  6. Gör vinägerchili: dela chilin på mitten och ta bort kärnorna. Skiva chilin tunt och blanda med äppelcidervinäger.
  7. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt 1 dl crème fraiche och mixa klart.
  8. Servera soppan med rostade pumpafrön, vinägerchili, crème fraiche och bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept