Lägg tomaterna i en ugnsform. Häll över rikligt med olja.
Lägg i tre timjanskvistar, två krossade vitlöksklyftor med skal. Salta och peppra.
Stoppa in i ugnen och baka i ca 15-20 minuter.
Linser
Täck puylinser med generöst med vatten i en kastrull, ca 4 gånger så mycket vatten i förhållande till mängd linser.
Lägg 1 skalad och delad vitlöksklyfta och tre lagerblad i kastrullen.
Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. När linserna är färdiga, lyft ur lagerbladen och vitlöken och addera lite olivolja. Smaka upp med salt och peppar.
Ta ut tomaterna ur ugnen och häll vätskan från ugnsplåten i kastrullen med linserna.
Vinägrett
Skiva chilin tunt. Skala ingefäran och skär i små tärningar.
Riv skalet från limen och pressa saften. Riv vitlöken.
Bryn smöret under vispning i en kastrull.
När smöret är brynt så tillsätter du smaksättarna - chili, ingefära, vitlök och lime. Avsluta med att justera sältan med soja.
Pilgrimsmusslor
Dela pilgrimsmusslorna på mitten (midjan).
Stek i smör i varm panna på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Lyft av från värmen.
Addera smöret från stekningen till vinägretten.
Montering
Bottna serveringsfatet med linser. Toppa med bakade tomater. Lägg på pilgrimsmusslorna. Skeda på generöst med vinägrett över musslorna. Se till att få med alla smaksättare i skedarna.