Linssallad med bakad rotselleri och dressing på soltorkade tomater
Linssallad med bakad rotselleri och dressing på soltorkade tomater
15 ingredienser
ca 40 m
Matig sallad med linser, ugnsbakad rotselleri och purjolök samt urgod dressing med soltorkade tomater och dragon. Vegansk!
Ingredienser
- 5 dl färdigkokta linser
- 1 rotselleri
- 2 msk olja
- 1 purjolök
- 2 endiver
- 140 g spenat
- 1 dl valnötter
- 0,5 kruka gräslök
dressing
- 0,5 kruka färsk dragon
- 2-3 soltorkade tomater
- 2 msk av oljan från soltorkade tomaterna
- 0,5 citron
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela rotsellerin i trevliga bitar. Lägg på en plåt, droppa över olja och salt. Dela purjolöken i 6 bitar, skölj väl och lägg sedan in dem på plåten med rotsellerin, baka i ugnen i ca 20 min.
- Skölj linserna.
- Mixa alla ingredienser till dressingen ordentligt.
- Dela endiven i mindre bitar på längden. Hacka gräslöken. Lägg spenaten på ett fat och häll på linserna.
- Ta ut rotsellerin och purjolöken ur ugnen, dela purjolöken i mindre bitar. Lägg på purjo och rotselleri på linserna. Toppa med endiver, valnötter och ringla över dressingen. Strö över gräslök!