Linguine allo Scoglio
Linguine allo Scoglio
15 ingredienser
30 m
Pasta med skaldjur är en rätt som både är festlig och välsmakande. Här får du njuta av vinkokta musslor, handskalade räkor och havskräftor i en smakrik fond tillsammans med spaghetti.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 1 kg blåmusslor (eller vongelemusslor)
- 37,5 cl vitt vin
- 4 schalottenlökar
- 400 g räkor med skal
- 4 havskräfta
- 0,25 fänkål
- 2 chilifrukter
- 6 klyftor vitlök (spara 1 till rivning)
- 1 dl olivolja
- 400 g spaghetti
- 1 ask körsbärstomater, gärna blandade färger
- 1 knippe persilja
- 0,5 citron
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Tvätta musslorna. Koka dem sedan med hälften av vinet och hälften av schalottenlöken i ca 3 minuter så att de öppnar sig, ställ åt sidan.
- Skala räkorna och ta vara på rommen om det finns.
- Dela kräftorna och ta bort magsäcken samt knäck klorna.
- Finhacka lök, fånkål, chili och vitlök.
- Grovhacka persilja och skär ner tomaterna.
- Fräs vitlök, chili, lök och fänkål i olivolja. Tillsätt resterande vin och låt koka ihop något, smaka av.
- Tillsätt buljongen från musslorna och låt det koka ihop.
- Koka spaghettin och spara lite kokvatten.
- Vänd ner spaghettin i lökblandningen. Tillsätt tomater och hälften av persiljan.
- Vänd ner blåmusslor, havskräftor och räkor.
- Smak av en sista gång och riva eventuellt lite vitlök och citronskal över.
- Lägg upp på tallrikar och avsluta med persilja på toppen.