Linguine allo Scoglio

koket.se
Linguine allo Scoglio
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Linguine allo Scoglio

15 ingredienser

30 m

Pasta med skaldjur är en rätt som både är festlig och välsmakande. Här får du njuta av vinkokta musslor, handskalade räkor och havskräftor i en smakrik fond tillsammans med spaghetti.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg blåmusslor (eller vongelemusslor)
  • 37,5 cl vitt vin
  • 4 schalottenlökar
  • 400 g räkor med skal
  • 4 havskräfta
  • 0,25 fänkål
  • 2 chilifrukter
  • 6 klyftor vitlök (spara 1 till rivning)
  • 1 dl olivolja
  • 400 g spaghetti
  • 1 ask körsbärstomater, gärna blandade färger
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta musslorna. Koka dem sedan med hälften av vinet och hälften av schalottenlöken i ca 3 minuter så att de öppnar sig, ställ åt sidan.
  2. Skala räkorna och ta vara på rommen om det finns.
  3. Dela kräftorna och ta bort magsäcken samt knäck klorna.
  4. Finhacka lök, fånkål, chili och vitlök.
  5. Grovhacka persilja och skär ner tomaterna.
  6. Fräs vitlök, chili, lök och fänkål i olivolja. Tillsätt resterande vin och låt koka ihop något, smaka av.
  7. Tillsätt buljongen från musslorna och låt det koka ihop.
  8. Koka spaghettin och spara lite kokvatten.
  9. Vänd ner spaghettin i lökblandningen. Tillsätt tomater och hälften av persiljan.
  10. Vänd ner blåmusslor, havskräftor och räkor.
  11. Smak av en sista gång och riva eventuellt lite vitlök och citronskal över.
  12. Lägg upp på tallrikar och avsluta med persilja på toppen.