Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Värm lingonen på spisen tillsammans med sockret och 50 g vit choklad ca 10 minuter. Mixa sedan ihop till en röra. Vispa grädden, men lämna kvar lite mer än hälften till punschgrädden, och blanda i lingonröran. Servera i små glas och toppa med lingonsirap, lingon och riven vit choklad.
Blåbär med punschgrädde
Blanda i punschen i grädden som ställts på sidan från lingonmoussen. Lägg upp blåbären och spritsa upp grädden intill.
Åkerbärspannacotta
Lägg gelatinbladen i blöt. Pressa bären genom en sil och samla upp saften. Koka upp grädden och sockret. Krama ur gelatinet och lägg ner i grädden tillsammans med åkerbärssaften och koka upp ca 15 minuter. Häll upp i glas och låt stå kallt i minst 4 timmar. Servera med åkerbär och en kvist citronmeliss.