Lingonmousse, blåbär med punschgrädde och åkerbärspannacotta

Lingonmousse, blåbär med punschgrädde och åkerbärspannacotta
Foto: TV4

Lingonmousse, blåbär med punschgrädde och åkerbärspannacotta

5

13 ingredienser

4 h

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Lingonmousse med lingonsirap

  • 1 dl lingon
  • 3 msk strösocker
  • 75 g vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • lingonsirap

Stora blåbär med punchgrädde:

  • 2 dl stora blåbär (odlade)
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 3 msk punsch

Åkerbärspannacotta

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl åkerbär

Gör så här

  1. Lingonmousse
    Värm lingonen på spisen tillsammans med sockret och 50 g vit choklad ca 10 minuter. Mixa sedan ihop till en röra. Vispa grädden, men lämna kvar lite mer än hälften till punschgrädden, och blanda i lingonröran. Servera i små glas och toppa med lingonsirap, lingon och riven vit choklad.
  2. Blåbär med punschgrädde
    Blanda i punschen i grädden som ställts på sidan från lingonmoussen. Lägg upp blåbären och spritsa upp grädden intill.
  3. Åkerbärspannacotta
    Lägg gelatinbladen i blöt. Pressa bären genom en sil och samla upp saften. Koka upp grädden och sockret. Krama ur gelatinet och lägg ner i grädden tillsammans med åkerbärssaften och koka upp ca 15 minuter. Häll upp i glas och låt stå kallt i minst 4 timmar. Servera med åkerbär och en kvist citronmeliss. Serveras med kaffe och rom.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer