Lingonmousse, blåbär med punschgrädde och åkerbärspannacotta

Lingonmousse, blåbär med punschgrädde och åkerbärspannacotta
Foto: TV4

Lingonmousse, blåbär med punschgrädde och åkerbärspannacotta

Av: Carola - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

4 h

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lingonmousse med lingonsirap

  • 1 dl lingon
  • 3 msk strösocker
  • 75 g vit bakchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • lingonsirap

Stora blåbär med punchgrädde:

  • 2 dl stora blåbär (odlade)
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 3 msk punsch

Åkerbärspannacotta

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl åkerbär

Gör så här

Lingonmousse

  1. Värm lingonen på spisen tillsammans med sockret och 50 g vit choklad ca 10 minuter. Mixa sedan ihop till en röra. Vispa grädden, men lämna kvar lite mer än hälften till punschgrädden, och blanda i lingonröran. Servera i små glas och toppa med lingonsirap, lingon och riven vit choklad.

Blåbär med punschgrädde

  1. Blanda i punschen i grädden som ställts på sidan från lingonmoussen. Lägg upp blåbären och spritsa upp grädden intill.

Åkerbärspannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Pressa bären genom en sil och samla upp saften. Koka upp grädden och sockret. Krama ur gelatinet och lägg ner i grädden tillsammans med åkerbärssaften och koka upp ca 15 minuter. Häll upp i glas och låt stå kallt i minst 4 timmar. Servera med åkerbär och en kvist citronmeliss.
  2. Serveras med kaffe och rom.