Vildsvinsröra på kavringssnitt

Vildsvinsröra på kavringssnitt
Foto: TV4

Vildsvinsröra på kavringssnitt

Av: Linda - Mariestad

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 min

Rostat vildsvinskött blandat med crème fraiche, pepparrot och gräslök. Serveras på kavring. En god förrätt med mycket smak

Dryck
Mariestadsöl eller belgisk veteöl Hoegaarden wit-blanche
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g rökt vildsvinskött eller rökt skinka
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk pepparrot, på tub
  • 2 msk gräslök, finhackad + lite till garnering
  • salt
  • peppar
  • 6 skivor kavring

Gör så här

  1. Rosta vildsvinsköttet i ugn så det blir lätt knaprigt (ca 5 minuter på 250 grader) och hacka det fint.
  2. Vispa crème fraichen ett par minuter med elvisp så den blir fast. Rör i vildsvinskött, hackad lök, pepparrot och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta kavringen lätt i brödrost eller ugn så den får lite värme. Skär bort eventuella hårda kanter och dela 4 skivor på diagonalen. Fördela en klick vildsvinsröra på varje trekant. Skär de resterande kavringsbitarna i smala bitar och toppa röran med dem. Dekorera med några gräslöksstrån på varje snitt.