Lill Lindfors Rödbetor med chèvresås
Lill Lindfors Rödbetor med chèvresås
6 ingredienser
”Gör gärna såsen i förväg, så hinner smakerna utvecklas. Tycker du inte om rosmarin, byt ut den mot finskuren gräslök. Ett tips när du ska skala rödbetorna är att använda skrubbvantar, som till färskpotatis. Skölj vantarna i kallt vatten först, så blir det inte så varmt att hålla i rödbetorna.” - Lill Lindfors
Ingredienser
- 150 g chèvreost
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk rosmarin, finhackad
- örtsalt
- 1 msk honung, flytande
- 4 rödbetor
Gör så här
- Mixa ost (med kanterna kvar) och crème fraiche.
- Tillsätt rosmarin, örtsalt och honung. Smaka av, ta lite mer honung om du vill ha såsen sötare.
- Skär bort blasten och skölj rödbetorna men skala dem inte. Viktigt är att låta rotfästet vara kvar. Lägg rödbetorna i osaltat kokande vatten och koka tills de är mjuka men spänstiga, 15–20 minuter.
- Häll av vattnet och låt dem svalna en aning innan de skalas. Skiva dem och servera med såsen.
- Dekorera med en kvist rosmarin.