Red Sails In the Sunset

Foto: TV4
Red Sails In the Sunset
12 ingredienser
30 min
Varmrökt lax med hjortronsås och tunnbrödsegel. Passar både som förrätt, på buffébordet och som huvudrätt. Om du väljer att laga den som huvudrätt, servera den då med potatis.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck: Clay Station nr. 22228.
Ingredienser
Tunnbrödsegel
- 1 dl vatten, varmt
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk anis, och fänkål, gärna grovstött
- ca 0,5 dl kornmjöl
- 2-3 dl vetemjöl, till en fast deg
- Vete- och grahamsmjöl till utbakning, rikligt
- Västerbottensost, riven
Hjortronsås
- 1 dl hjortron
- 2 dl crème fraîche, lätt om man vill
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- varmrökt lax
Gör så här
Tunnbröd
- Blanda allt till en rätt fast deg.
- Forma små runda bullar, ämnen, och kavla ut så tunt du kan. Kavla sedan med kruskavel.
- Skär ut trekanter ur kakan och grädda 1,5 - 2 minuter på var sida i 250 grader.
- Då bröden svalnat strös Västerbottensost på och så gratineras bröden.
- Låt svalna innan servering. Det går även att köpa färdigt tunnbröd och gratinera.
Hjortronsås
- Mosa hjortronen, men spara några till dekoration.
- Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Servera till varmrökt lax.