Lemon posset

koket.se
Lemon posset
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Lemon posset

4 ingredienser

1 h + tid i kyl

"Den enklaste av desserter, extremt krämig och perfekt att kombinera med olika smaksättningar, testa min Tonka posset eller Enkel citrondessert. Gör den samma dag eller upp till 4 dagar i förväg, viktigt att låta den stå övertäckt i kylskåpet bara." /Alexander Pelli

Tips! Servera med rostat vörtbröd för krisp och krydda, det går även bra med lättrostade pistagenötter.

Se Alexander Pelli laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g grädde (ekologisk) [6 dl]
  • 120 g strösocker (ekologiskt) [1,4 dl]
  • 1 citron, skalet (ekologisk)
  • 60 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [4 msk]

Gör så här

  1. Blanda samman grädde och socker i en kastrull.
  2. Skala tunna remsor av citronen med en potatisskalare. Tillsätt skalen i kastrullen. Låt stå i 30 minuter.
  3. Pressa citronerna och mät upp saften, spara till senare.
  4. Koka upp grädden, sila och tillsätt citronsaften och rör ordentligt.
  5. Häll upp i 4 glas eller skålar till servering.
  6. Låt svalna i kylen i 8 timmar eller över natten. Täck över för att inte få en tjock yta.
  7. Servera med exempelvis rostat vörtbröd eller pistagenötter.