Lemon posset
Lemon posset
4 ingredienser
1 h + tid i kyl
"Den enklaste av desserter, extremt krämig och perfekt att kombinera med olika smaksättningar, testa min Tonka posset eller Enkel citrondessert. Gör den samma dag eller upp till 4 dagar i förväg, viktigt att låta den stå övertäckt i kylskåpet bara." /Alexander Pelli
Tips! Servera med rostat vörtbröd för krisp och krydda, det går även bra med lättrostade pistagenötter.
Se Alexander Pelli laga receptet

Ingredienser
- 600 g grädde (ekologisk) [6 dl]
- 120 g strösocker (ekologiskt) [1,4 dl]
- 1 citron, skalet (ekologisk)
- 60 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [4 msk]
Gör så här
- Blanda samman grädde och socker i en kastrull.
- Skala tunna remsor av citronen med en potatisskalare. Tillsätt skalen i kastrullen. Låt stå i 30 minuter.
- Pressa citronerna och mät upp saften, spara till senare.
- Koka upp grädden, sila och tillsätt citronsaften och rör ordentligt.
- Häll upp i 4 glas eller skålar till servering.
- Låt svalna i kylen i 8 timmar eller över natten. Täck över för att inte få en tjock yta.
- Servera med exempelvis rostat vörtbröd eller pistagenötter.