Enkel citrondessert
Enkel citrondessert
6 ingredienser
30 m + tid i kyl
"Otroligt enkel och snabbt fixad, en smaksatt variant av originalet ”Lemon posset”. Perfekt att göra samma dag eller upp till 4 dagar innan. Lycka till!" /Alexander Pelli
Tips! Servera med rostat vörtbröd för krisp och krydda, det går även bra med lättrostade mandlar.
Se Alexander Pelli laga receptet

Ingredienser
- 600 g grädde (ekologisk) [6 dl]
- 120 g strösocker (ekologiskt) [1,4 dl]
- 1 apelsin, skalet (ekologisk)
- 2 kanelstänger (ekologisk)
- 2 stjärnanis
- 60 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [4 msk]
Gör så här
- Blanda samman grädde, socker och kryddor i en kastrull.
- Skala tunna remsor av apelsinen med en potatisskalare. Tillsätt skalen i kastrullen.
- Sjud upp blandningen och låt stå i 30 minuter.
- Pressa citronerna och mät upp saften, spara till senare.
- Koka upp grädden, sila av och tillsätt citronsaften och rör ordentligt.
- Häll upp i 4 glas eller skålar till servering.
- Låt svalna i kylen i 8 timmar eller över natten. Täck över för att inte få en tjock yta.