Stekta oliver med harissa och citron

Stekta oliver med harissa och citron
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Stekta oliver med harissa och citron

5 ingredienser

Kryddiga oliver med smak av harissa och citron. Perfekt drinktilltugg.

Tips!

Får man inte tag i Harissa så går det bra att använda färsk chili istället.

Olivburken sparar jag och sätter grissini i på bordet. Det gäller att få tag i oliver som inte är beska, det är aldrig gott. Att oliven är besk är ett tecken på att den inte är färsk, då tar den smak av kärnan.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g oliver
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk harissa (alt. halv finhackad mild röd chili)
  • 1 citron, skal av

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hetta upp en teflonstekpanna.
  2. Häll oljan i pannan och stek vitlök, harissa och oliver cirka 1 minut.
  3. Tvätta citronen och skala av det yttersta skalet med potatisskalare (den vita hinnan på citronen är besk).
  4. Lägg upp på fat och servera varma eller rumstempererade.