Äppelglaze till fläskfilé
Äppelglaze till fläskfilé
6 ingredienser
Väldigt god glaze som är somrig och fin.
Leilas tips!
Glaze är tjockare och sötare än marinad. Eftersom honungen i marinaden gör att det grillade lätt bränns passar glaze bäst till mat med kort grilltid. Genom att lägga med två små kvistar äppelträd (som legat i blöt några timmar) bland kolen, får man en lätt äppelrökt ton på köttet. Glazen passar perfekt till
.
Ingredienser
- 1 dl äppelmos
- 0,5 dl japansk soja
- 1 dl ketchup
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk fänkålsfrö
- 3 msk honung, flytande
Gör så här
- Blanda samman äppelmos, soja och ketchup i en skål. Riv ner vitlök och smaksätt med nystötta fänkålsfrön och honung.
- Pensla glazen över filéerna. Det blir lite glaze över att pensla på under grillningen.