Helgrillad fläskfilé och potatissallad med äpple
Helgrillad fläskfilé och potatissallad med äpple
13 ingredienser
En klassisk grillrätt som smakar underbart.
Leilas tips!
Pensla fläskfilén med
innan den grillas.
Ingredienser
- 2 hela fläskfiléer
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Potatissallad med äpple
- 1,8 kg färskpotatis
- 6 äpplen
- 4 dl Hellmann's majonnäs
- 5 dl crème fraîche
- 0,5 dl kapris
- 3 msk dijonsenap
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 0,5 klyfta vitlök
- 1 knippe salladslök, det gröna
Gör så här
- Tänd grillen och fördela kolen på ena sidan av grillen.
- Salta och peppra filén. Pensla med glazen.
- Grilla filéerna tills de fått gyllene färg. Flytta dem till andra sidan och lägg på locket. Grilla köttet 10-15 minuter och låt gå klart i eftervärmen.
- Potatissallad med äpple: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor medan den är ljummen och lägg i en stor serveringsskål. Tärna ner äpplen.
- Tillsätt majonnäs, créme fraiche, kapris och Dijon senap. Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och riven vitlök.
- Skiva det gröna på salladslökarna och blanda med salladen.