Sweet potato pie
Sweet potato pie
12 ingredienser
En paj i amerikansk stil, sweet potato pie, ur One more slice.
Receptet ger 1 paj, ca 8 bitar.
Här hittar du
.
Läs mer om
.
Ingredienser
- 0,5 sats mördeg (se grundrecept)
Fyllning
- 1 sötpotatis [ca 500 g]
- 100 g färskost
- 0,5 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- 1 krm malen muskot
- 0,5 tsk salt
- 2 msk majsstärkelse
- 3 ägg (ekologiska)
- 2 msk vispgrädde
Gör så här
- Gör mördegen enligt grundreceptet.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen och klä en pajform med räfflad kant.
- Skala och tärna sötpotatisen.
- Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Häll bort vattnet och mixa potatisen till en slät puré. Det behövs cirka 3 dl sötpotatispuré.
- Låt den svalna.
- Vispa philadelphiaost, muskovado- och strösocker krämigt.
- Tillsätt sötpotatispurén, vaniljsocker, ingefära, muskotnöt, salt och majsstärkelse. Vispa tills smeten är helt slät.
- Rör försiktigt ner ett ägg i taget.
- Ha till sist i vispgrädden.
- Häll smeten över mördegsbotten och grädda pajen i nedre delen av ugnen, i cirka 30 minuter, tills den är gyllene.