Flädergravad lax
Flädergravad lax
6 ingredienser
Lax är enkel mat, speciellt om den ska grillas. Det här är en speciellt somrig variant eftersom den är gravad i flädermarinad.
Ingredienser
- 2 laxfiléer
- 1 dl fläderblomssaft, koncentrat
- 1 dl strösocker
- 1 dl salt
- 20 svartpepparkorn
- 4 msk vodka
Gör så här
- Putsa bort eventuellt fett från laxen med en fiskkniv.
- Blanda samman fläderblomssaft, strösocker och salt i en skål. Krossa svartpepparkornen lätt i en mortel, tillsätt dem och vodka.
- Massera in hela laxsidorna (även skinnsidorna) med blandningen och lägg ihop sidorna med filéerna mot varandra.
- Plasta in fisken och låt den gravas i kylen i 2-3 dagar. Vänd och gnid in laxen i lagen 1-2 gånger per dygn.